Algemeen

Van harte welkom op de website van Schrijversbent!

Wat is Schrijversbent?
Schrijversbent is een vereniging in Lelystad voor personen vanaf zestien jaar die plezier beleven aan het schrijven van fictieve verhalen en gedichten. De vereniging brengt hen twee keer per maand bijeen om samen het schrijfproces te ondergaan aan de hand van leuke opdrachten en oefeningen. In de bijeenkomsten schrijven de deelnemers verhalen en gedichten en delen deze met de andere deelnemers.

Wat is een schrijversbent?
Schrijversbent is een ouder Nederlands woord dat amper meer gebruikt wordt en het staat voor schrijvers die met elkaar verkeren. Nadat het stof van het woord was afgeklopt, was het geschikt om als titel voor de vereniging te dienen, omdat deze als doel heeft om er voor te zorgen om mensen met een voorliefde voor het schrijven van verhalen en gedichten bij elkaar te brengen. Het woord ‘bent’ doet denken aan band, als in muziekgroep. Dit is toepasselijk, omdat het de bedoeling is dat de bijeenkomsten van karakter vergelijkbaar zijn met het jammen dat door muzikanten wordt gedaan. Net als bij het jammen zullen er in de bijeenkomsten nieuwe ideeën ontstaan, die weer bruikbaar zijn voor het schrijfproces.

Wat kan je verwachten van Schrijversbent?
Schrijversbent biedt schrijvers de mogelijkheid om samen te komen en aan hun schrijverstalent te werken. In de bijeenkomsten worden steeds andere creatieve uitingen ingezet om de deelnemers uit te dagen om te schrijven, waarbij geen genre of thema geschuwd wordt. In tegenstelling tot schrijfcursussen, zal er niet alleen gefocust worden op eigen werk, maar zal er ook in samenwerkingsverband gewerkt worden. Schrijversbent zal in overleg met de deelnemers tevens mogelijkheden creëren om hun werk voor te kunnen dragen of exposeren aan publiek, door middel van activiteiten en deze website.

 

Advertentie

Een gedachte over “Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s